В час коли все намагаються механізувати, ми багато що забуваємо. Як це коли прокидатись до сходу сонця, вимішувати тісто, вичікувати, замість хлібопічки - глиняна піч, без різних там підсилювачів,модифікаторів..тільки борошно,вода і сіль..
Гуляючи великим місто, де все навколо біжить за прогресом ,так приємно натрапити на напівпідвальне приміщення з якої тобі простягують гарячий хліб і ти наче мала дитина радієш цій простоті.
Тонис пурі- грузинський хліб, в перекладі «пурі» -хліб, «тоне» – пічка в якій він випікається. Тісто наліплюють на стінки печі, температура в тоне - 300 градусів. За 2-3 хв хліб готовий.
В Грузії є декілька видів хліба, різниця у формі (шоті - серпеподібний, мргвалі –круглий, дедас- довгий) і сорту муки.
http://www.youtube.com/watch?v=M18VoAXfl84 - цікаве відео про як виготовляють глиняні печі і випікають шоті пурі
зранку нереально підняло настрій
ВідповістиВидалитидякую!
Вранішній позитив !
ВідповістиВидалитиВ обід нагнав апетит )
ВідповістиВидалити