вівторок, 14 липня 2015 р.

Подільські Товтри


Відколи побували в цих краях вперше у середині міцно посилилось бажання повернутися. Про історію Бакоти написано багато, місце яке не знайдеш на карті. Нашою ідею було побачити її з протилежного боку Дністра.
 В п'ятницю, незважаючи на всі пригоди з підготовкою, ми завантаживши  велосипеди у причіп і двома машинами  вирушили в напрямку Кам'янця-Подільського. Біля другої години ночі доїхали в с. Цвіклі другі, де розклали намети на галявині  нище дороги.
Прокинувшись зранку всі мали змогу зацінити переваги даного місця.

 1.
2.
 Поснідавши, ми вирушили в селище Устя звідки відправляється паром. Щодо самого парому, то він єдиний такого типу, що функціонує на Дністрі. Починаючи з 6 год ранку відправляється в напрямку с.Вороновиця кожні дві години.

 3. Юстя в с.Устя. Наймолодша учасниця команди 1 рік і 3 місяці. Для неї, дякуючи батькам, це була вже не перша веломандрівка.  Про їхні сімейні пригоди можна читати ТУТ.

4.  до висадки на паром готові!
5.  Вартість переправи з людини 10 грн, з машини 60 грн.
 6.
 7.
 8.
 9. місцева база відпочинку
 10.
 11.
12.
 13. а далі крутили педалі в напрямку с. Комарів. Скажу було нелегко, дорога здебільшого вгору. Але нас постійно підбадьорювали черешні, вишні, шовковиця, що росли обабіч дороги.

 14.
15.
16.
 17.
 18. В Комарів добралися під вечір, дуже втомлені, але оця дорога полями сподобалась мені найдуще.
  20. команда
 21.
 22.
 23.
 23. Одна з варіацій на тему щастя, це коли бачиш щось вперше і цей момент перевершує всі твої очікування. Мабуть добре, що в гугл планеті такі ніякі фото цього місця, бо оте відчуття несподіванки прекрасне. Кудись дівається втома, краєвиди вміють надавати сил і надихати рухатись далі.
 24. Мене постійно переслідували асоціації з Кримом, кліматичні умови, колючкоподібна рослинність, вода, купа фруктів і ягід.
 25.
 26.
 27.
 29.
30.  поки готувалась вечеря я пішла дивитись на захід сонця.
  31.
 32. панорама клікабельна
 33.
 34.
 35.
 36
 37. особлива фактура води
38. Наш табір з красивим краєвидами з намету, все як книжка пише. Воду набирали в дідуся, який жив неподалік.
 39 на наступний день була приємна дорога додому з такими довгоочікуваними спусками. В Кельменцях пообідали варениками з вишнею і щасливо покрутили до парому.

 40 напарник
 41.
42. Ввечері поїхали знов в Цвіклі другі, добре тут.  Зробили відро салату, зварили вишневого компоту і тішились що ми тут. Щодо питної води, то поруч в лісі є джерело.
Загалом накрутили 90 км.
На третій день подались до Кам'янця-Подільського  на скелі.
43.
Висновок:
Ця місцевість дуже цікава для дослідження і відпочинку. Можна спробувати віднсерфінг, політати на парапланах, полазити на скелях, сплавитись по річці, кататись на велосипедах чи просто читати хорошу книгу і відпочивати на березі Дністра. Ми сюди ще обов'язково повернемося за новими краєвидами і враженнями.

Фоторозповідь з першої поїздки в Товтри - Черешневий рай

Немає коментарів:

Дописати коментар