середу, 30 серпня 2017 р.

Антлантичний океан біля побережжя Тенеріфе. Канарські острови

 Останній запис з подорожі буде про океан. Вперше в житті бачили його тут і сила стихії вражає.

Ми погані поціновувачі пляжного відпочинку, але ці місця причарували. Стрімкі гори, вузькі пасма чорного піску, хвилі великі та малі, скелі, що виринають з води...

Після гір Анаги ми спустились вниз до пляжу Playa de Benijo. Дуже мальовниче місце, шкода лиш, що немає кемпінгу і скрізь таблички, що жити в наметі заборонено... схід чи захід тут певно чудові.












 Наступне місце, яке ми б дуже радили відвідати це маяк Тено, кажуть такі величезні хвилі є тільки тут. Дорога сюди це суцільні вузькі серпантини, мабуть найващий відрізок на усьому острові, особливо, коли потрібно розминутись з автобусом, бррр.
 Село на початку ущелини Маска. Цей трек ми залишили для наступного разу.

 Зупинились в кемпінгу Los Pedregales. Найкраще місце ночівлі за усю поїздку. Тільки уявіть собі, квітнуть дерева, зеленіють пальми і ти такий собі попиваєш чай та дивишся на гори, є туалет, місце для барбекю, вода, душ (працює у сезон) і головне все безкоштовно!.
 
 Місця для сніданку, обіду чи вечері
 Місця під намети
Насолоджуюсь краєвидом, що на фото нище)

  Гуляємо на тереторїі кемпінгу

Під час поїздки я була майже на 6 місяці вагітності. Часто запитують, як воно жити в наметі,так багато пересуватись, літати. На такому терміні довідка від лікаря ще непотрібна, політ і переїзди переносились добре, хіба інколи пробивало на поїсти). Для кемпінгу ми мали надувні килимки, тож спали, майже як вдома на ліжку. Звісно були дрібні незручності, тай втомлювалась я швидше ніж зазвичай, але це настільки не важливо у порівнянні з насолодою від втечі з львівської зими.
 Дорогу до маяка Тено тільки недавно відкрили, кажуть колись вона пролягала над обривом і їхати було, ще те задоволення, зараз все спокійно і безпечно. Також від нашого кемпінгу можна пройти трек до маяка.
Місце неймовірне, такої сильної стихії ми ще не бачили, інколи аж моторошно ставало від шуму океану і висоти хвиль.

А далі багато фото..)

 Мирось викликає гігантські хвилі.



Стоячи на оглядовому майданчику біля маяка можна було бути мокрим від капель, що доносив сильний вітер





 


 Вдалині контури острову Ля Пальма.









 


Немає коментарів:

Дописати коментар