середу, 14 червня 2017 р.

Національний парк Тейде. Тенеріфе. Канарські острови.

 Почну розповідати про  Канарські острови зсередини мандрівки. Тут немає якоїсь логіки, просто ця частина фото була готовою найшвидше)). Про організаційне буде окремий запис, а цього разу фото і розповідь про найпопулярніше місце на острові Тенеріфе - національний парк Тейде.
Територія парку зосереджена довкола вулкана Тейде (3 718 м.н.м.), найвищої гори  Іспанії і островів Атлантики. Останнє виверження було у 1909р. Парк має площу 18 990 га та  включений до Світової спадщини Юнеско.
Тейде - типовий старовулкан, який становить конус правильної форми всередині великої кальдери Де Лас Каньядас (10*17 км). Вона друга за розміром кальдера із всіх вулканів Землі.

Скажу чесно, ми не очікували, що буде настільки цікаво. У зв'язку з деякими обставинами, не планували підійматись на вершину. І було таке відчуття, якщо ти не там, то що може тебе вразити? Але навколо було різноманітно, нетипово, захоплююче, що ми ніяк не могли надивуватись.


2.
 Ранок почався в кемпінгу Las Raíces. Крім нас тут ще стояло 3 намети, але так як територія простора, було таке враження, що ми одні.
На Тенеріфе є велика мережа безкоштовних державних кемпінгів, для ночівлі в яких потрібно лише отримати дозвіл в інтернеті, про деталі ще обов'язково напишу. Нище місця для наметів є рекреаційна зона з столиками, мангалом і місцем де можна набрати воду. В сезон ще й душ працює.
 3.  Зацініть розміри голок!
 4.  Ранок був туманним і ми боялись, що нічого не побачимо. Але на острові так часто - внизу хмари, але коли підіймаєшся вище починає визирати сонце.
  5.
  6.
 7.

8. Ось таким ми вперше побачили вулкан Тейде. На цій висоті ще дуже зелено, переважно ростуть сосни і можна познаходити шишки з розміром як літрова банка.
 9.
Подорожували на орендованому авто, на фото наш універсал від Skoda. Це ми  якраз опинились в околицях кальдери Лас Каньядас і краєвиди тут геть інші. Орієнтовна висота 2000м.
 10. Марсіанські пейзажі захоплюють, починаєш все щупати, розглядати. Ми зупинялись певно кожні кілька метрівь. Було таке відчуття, що ти попав на іншу планету і все тут невідоме і нове.

 11. рослинність
 12.
 13.
15. Мирось і пемза)
  16. Вирішили трішки піднятись по маршруту який веде до вершину вулкану Тейде. Дехто йде туди пішки, дехто підіймається на канатній дорозі. Перед вершиною є притулок, де рекомендують заночувати і піднятись на вулкан коли світатиме. Без сумнівів враження незабутні.
 17.
18.
 19. Через цілий нац.парк прокладена чудова дорога, є багато оглядових майданчиків, мірадорів. Також сюди можна потрапити на автобусі.
Маркованих трекінгових маршрутів тут багато, ми користувались картами на  Maps.me .

 20. Тейде і скелі Гарсія. Навколо цих скель можна пройти двогодинний трек.
 21.
  22. Айфоношедеври)
  23.
 24.
 25. Перший день в національному парку закінчувався і ми поїхали до найблищого кемпінгу. По дорозі туди був неймовірний захід сонця, коли океан під хмарами, вдалині видніється сусідні острова, навколо сосни і немає людей.
  26.Арізона?
 27.
 28.
 29. на горизонті острів Ля Пальма.
30.
31. Сонце сідає за островом Ля Гомера.
  31.
 32.
  33. Поки милувались, фотографували вже геть стемніло, в результаті в кемпінг попали пізно. Добре, що він біля основної дороги. Втомлені і щасливі ми лягли спати.

  34. Ранок в кемпінгу Las Lajas. Тут все розташовано компактно і людей вже  більше. І це єдиний кемп де в нас перевірили на наявність дозволу, певно через його популярність навіть в лютому. Тут теж є мангали, зона відпочинку, дитячий майданчик, туалет та душ.
 35. На наступний день в планах було піднятись на один з перевалів, що знаходяться на кальдері. Маршрут тривав біля чотирьох годин в легкому темпі, але різноманітність порід, скель вражала. В парку збереглись геологічні зміни ландшафту з різних періодів.
Було досить людно, враховуючи що не сезон. Особливо вражали щасливі пенсіонери, різного віку і фізичних можливостей.
36.
 37.
 38.
 39.
 40.
 41.
  42. Далі вирушили на північний-захід через величезні лавові поля. Прочитала, що схожість навколишніх геологічних умов парку Тейде та планети Марс дозволяє використовувати це місце для вулканологічних досліджень, пов'язаних з червоною планетою. Парк є ідеальним місцем для тестування приладів, які подорожуватимуть на Марс.
 43. Як бачите, тут вже геть по-іншому, темна дрібна порода і невисокі сосни зелено-жовтого кольору.
44.
Площа острова Тенерфіе орієнтовно в 10 разів менша за Львівську область, але природа тут дуже різноманітна, ти наче опиняєшся на острові з великою концентрацією цікавого. Для нас ця подорож перевершила всі очікування.
Далі буде!

Немає коментарів:

Дописати коментар