вівторок, 2 травня 2017 р.

Саліна Турда. Брашов. Сібіу. Сіґішоара. Каньйон Біказ. Румунія

Коли добираєтесь до гір чи просто мандруєте  Румуніїєю можна відвідати багато цікавого. Міста, селиша тут дуже милі, стіни будинків вміру обшарпані, багато черепиці, немає відчуття вилизаності і штучності. Щодо замків, то в центральній частині вони майже в кожному селі, десь у хорошому стані, десь тільки мури, але кількість їх вражає.
А ще в Румунії є кілька соляних шахт,  найпопулярніша з них - Salina Turda.


2.
3. місце першої ночівлі десь між полями пшениці.
4.
 5.
Копальня Саліна Турда була від самого початку однією з найважливіших в Трансильванії, перші згадки про неї з 1271р. Найглибша шахта «Антонія» має глибину 108 метрів . Видобуток солі в соляній копальні Турда припинився у 1932 році, через низьку якість технічного оснащення та сильну конкуренцію з боку інших трансильванських копалень. Соляна копальня Турда була наново відкрита в 1992 році для туристичного відвідування, а також як оздоровчий центр.
Зараз тут є лікувальні зали, амфітеатр, спортивні зали, колесо огляду і соляне озеро. Те як попрацювали дизайнери з оформленням цього місця - вражає.
Температура повітря в копальні 11-12 градусів, а вологість у різних залах 73-80%

6. Серед туристів місце дуже популярне, ми приїхали, як тільки шахта відкрилась і змогли вільно пересуватись, але вже за годину туристів стало значно більше. А ще на дворі є два озера з теплою соляною водою,  можна собі погрітись))).
7.
8. отам внизу соляне озеро, де навіть можна покататись на човні
9.
10.
11.
12.
13.
14. Провести тут можна багато часу, але коли на тебе чекають гори хочеться поспішати.

14. Після Ретезату ми вирішили відмитись, відїстись і відпочити в м.Сібіу. Спробували місцевої кухні, вона переважно складається з кукурудзяної каші з м'ясом чи сиром. Загалом зустрічали чимало отар з вівцями чи пасовища з коровами, в румунів є свої цікаві на смак сири, які можна придбати на ринку.

15. Тут будинки мають очі
16.
17.
18.
19.
Головне місто Трансильванії - Брашов, назва якого походить від слова фортеця. В його околицях дуже багато замків, зокрема і найвідоміший замок Дракули у м.Бран. Щоправда граф там ніколи не жив, просто цей замок найкраще зберігся, от і вирішили зробити з нього легенду. Ми ж до замків байдужі, тож переважно огляди їх через вікно машини.
20.
21.
22.
23.
24.
25.
Поліція за формою і виглядом дуже схожа на нашу колишню. На дорогах її доречі багато, тож дуже не рекомендуємо порушувати правила, адже штрафи тут значно вищі ніж у нас.
А ще коли перетинаєте кордон з Румунією потрібну купити вінєтку, вона дозволяє користуватись місцевими дорогами на період часу. Вас просто вносять в базу,  ніяких папірців не видають. Мінімальна вінєнтка на тиждень коштує 3Є.
Ще нюанси, щодо паркування, чим блище до центру парковка  асто платна, але ціни  лояльні і у вечірній час безкоштовно.


26
27.
28. Невелике місто Сіґішоара мабуть сподобалось найдуще.
29.
30.
31.
32.
33.
34.
35.
36.
37.
38. Гребля Vidraru на південній частині Трасфагарешського шосе. Озеро-водосховище має об’єм 465 млн метрів кубічних і вважається другим за величиною озером країни.

 39.
40. В Румунії також є мережа кемпінгів, ось так виглядає один із них недалеко від каньйону Біказ. З умов вода, душ, туалет, альтанки, невеликий магазин
41.
42. Каньйон Біказ, недалеко від Українського кордону, є найглибшим каньйоном Румунії.

43.
44.
45.

Немає коментарів:

Дописати коментар